Back to top

XXVI. International Poultry Symposium PB WPSA

2014. szeptember 8-10 között a lengyelországi Kazimierz Dolny-ban került megrendezésre a WPSA lengyel tagozatának szokásos éves konferenciája, a XXVI International Poultry Symposium PB WPSA „Science for poultry practice – poultry practice for science” címmel, kb. 180 résztvevővel.

A konferencia szervezését a közelben levő lublini egyetem (University of Life Sciences, Lublin) professzora, Antoni Brodacki végezte munkatársaival.

A szimpóziumon 3 külföldi meghívott előadó vett részt. A lengyel tagozat képviseletében Andrzej Rutkowski professzor meghívására dr. Barna Judit, a HáGK In vitro génmegőrzési és Szaporodásbiológiai Laboratóriumának vezetője 30 perces előadásában foglalta össze a hazai kereskedelmi baromfiipar, valamint az őshonos baromfifajok ex situ in vivo és in vitro megőrzésének jelenlegi helyzetét „Commecial poultry production and conservation techniques on old, local poultry breeds in Hungary” címmel. Az előadás anyaga több intézeti kolléga közreműködésével készült, akik társszerzőként szerepeltek az előadásban. Mint meghívott előadó, a konferencia zárórendezvényén a szereplés elismerése és köszöneteképpen oklevelet kapott, mely a honlapon megtekinthető.

A fiatal kutatók részéről 13 angol nyelvű előadás hangzott el a baromfikutatások legváltozatosabb területeiről, hagyományos versenyt hirdetve a PhD hallgatók között. Az ezt követő napokban a baromfi élettan, takarmányozás, állategészségügy, valamint hús-, illetve tojásminőség témakörökben összesen 79 előadás volt hallható.

A konferencia résztvevői  Dr. Barna Judit előadása  Az elismerő oklevél átvétele