Back to top

Sajtószemle

Gyorsan kell dönteni a klímaváltozás veszélyeinek elkerülése érdekében

Áder János szerint a klímaváltozás nemcsak veszélyeket, de lehetőségeket is hozhat magával. A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is - mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének 10 éves évfordulóján rendezett tanácskozáson pénteken a Parlamentben.

A méz gyógyhatásait is megismerhették a fesztivál vendégei

Sikerrel rendezték meg az immáron tizenegyedik Gyulai Méz- és Mézeskalácsfesztivált a mögöttünk hagyott hétvégén, a fürdővárosban. A péntektől vasárnapig tartó eseményen, a sokszínű programok során az érdeklődők ezúttal is számos különleges mézzel és méhészeti termékkel ismerkedhettek meg.

Nagy István: a tárca az idei évtől kiemelten támogatja a magyar méz előállítását

Az agrárminiszter szerint növelni kell a magyar méz hazai értékesítését. A magyar méhészet óriási szerepet játszik a vidékfejlesztésben, a vidék népességmegtartó erejében, valamint az ökológiai egyensúly megtartásában – mondta az agrárminiszter vasárnap Gödöllőn, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) XI. kongresszusán.

Oldalak