Sajtószemle

Őriszentpéteren zárult a génmegőrzési stratégia társadalmi egyeztetése

Őriszentpéteren zárult pénteken a génmegőrzési stratégia társadalmi egyeztetése. A szakmai fórumon azok a helyi gazdálkodók és természetvédelmi szakemberek vettek részt, akik bekapcsolódtak az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területén az őshonos állatfajták megőrzése érdekében indított helyi programokba.

Sikeresen zárult a génmegőrzési stratégia második társadalmi egyeztetése

Magyarország Kormánya a Kárpát-medencében elérhető genetikai erőforrásaink felkutatását, begyűjtését, megőrzését, fenntartását és felhasználását fontos és halasztást nem tűrő feladatának tartja – hangsúlyozta Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Kiskunsági Nemzeti Parkban megrendezett génmegőrzési stratégia szakmai és társadalmi egyeztetési fórumán.

Elkezdődött a génmegőrzési stratégia társadalmi egyeztetése

A Földművelésügyi Minisztérium szakmai irányításával elkészült génmegőrzési stratégia célja az állami génbanki rendszer megerősítése, valamint az állami szerepvállalás erősítése a genetikai erőforrások megőrzésében - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Tápiószelén, a Növényi Diverzitás Központban a stratégia szakmai és társadalmi egyeztetésnek első helyszínén.

Társadalmi egyeztetés indul a magyar kutyafajták génmegőrzési stratégiájáról

A Földművelésügyi Minisztérium szakmai irányításával elkészült egy, a teljes génmegőrzési vertikumra kiterjedő génmegőrzési stratégia, mely dokumentum szakmai és társadalmi egyeztetése megkezdődött. A stratégia lényeges része a kilenc magyar kutyafajta (komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, a rövidszőrű és a drótszőrű magyar vizsla, magyar agár, erdélyi kopó) tenyésztési, illetve génmegőrzési feladatainak meghatározása.

A kormány agrárpolitikájában központi szerepet kap az állattenyésztési ágazat fejlesztése

Az állattartás a hazai mezőgazdaság meghatározó szegmense, éppen ezért a kormány agrárpolitikájában központi szerepet kap az állattenyésztés fejlesztése, illetve az állattenyésztés és a növénytermelés egyensúlyának helyreállítása - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a hajdúnánási kihajtási ünnepségen.

Oldalak