Back to top

Intézetünkben tartotta éves közgyűlését a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete

2014. november 14-én a Haszonállat-génmegőrzési Központban rendezték a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének szokásos, évenkénti őszi közgyűlését. Az eseményen az MMOE vezetőségét Balogh Imre elnök, Horvát János elnökhelyettes, Simon Péter FB elnök képviselte. A közgyűlésen az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke, Dr. Mészáros László meghívottként vett részt.

A közgyűlést a HáGK és a HáGK Méhészeti Inézete képviseletében köszöntötte Dr. Szalay István a HáGK igazgatója. Köszöntőjében kitért a Haszonállat-génmegőrzési Központ és az OMME között zajló együttműködésre és hangsúlyozta a HáGK és az MMOE közötti, hosszú múltra visszatekintő szoros együttműködés fontosságát.

MMOE_kozgyules_1  MMOE_kozgyules_2

A szakmai előadásokkal kibővített napon a Méhészeti Intézet részéről előadást tartott Dr. Zajácz Edit főosztályvezető. Előadásában összefoglalta a 2014 őszi fajtabélyeg vizsgálattal és a vizsgálandó méh minták beérkezésével kapcsolatos információkat.

A rendezvényen részt vett Kiss Sándor ipolysági méhész, aki előadást tartott az „Anyaméh nevelésről”, a szlovák fajtabélyeg vizsgálati módszerekről, a méhanyák minősítési rendszeréről, a szlovák méhészeti egyesületek rendszeréről és a különböző méhészeti termékek (méz, propolisz, virágpor, méhpempő) előállításának fontosságáról.

A közgyűlésen, a tagfelvétel során 4 új méhésszel bővült a méhanyanevelők köre, így a magyarországi méhanyanevelők száma 73-ra nőtt.