Hírek

A Székely Géngyűrű

Megjelent A Székely Géngyűrű című kiadvány

Szalay István szerkesztésében megjelent A Székely Géngyűrű című kiadvány. Közel három év telt el azóta, hogy Géngyűrű név alatt megfogalmaztuk a Kárpát‑ medencei génmentés valamennyi haszonállatfajra kiterjedő programjának alapelveit. Mára eljutottunk oda, hogy a Géngyűrű elméleti hátterét és a Székelyföldön tett kezdeti lépések gyakorlati tapasztalatait egy kiadványban tegyük közzé.

6. Víziszárnyas Világkonferencia (6th World Waterfowl Conference)

2017. október 22-25. között Tajpejben (Tajvan) rendezték meg hatodik alkalommal a Víziszárnyas Világkonferenciát ( http://www.wwc2017.tw). A konferencia rendezői a World’s Poultry Science Association tajvani szervezete, a tajvani Mezőgazdasági Tanács Haszonállat-kutatóintézete és a Kínai Kulturális Egyetem (Biotechnológiai Posztgraduális Intézet & Állattudományi Tanszék). A konferencia szűkebb témája a „Biobiztonság, Környezetbarát Termelés és Fenntarthatóság a Víziszárnyas Termelésben” volt.

HORIZON 2020 – IMAGE nemzetközi szakmai konferencia

2017. október 18-20. között Intézetünkben került megrendezésre a HORIZON 2020 – IMAGE n°677353 projekt WP3 munkacsoportjának szakmai konferenciája. A projekten belül a csoport célja, hogy olyan új, szaporodásbiológiai módszereket dolgozzon ki, amelyek az in vitro génmegőrzést szolgálják, elsősorban házityúk és sertés fajokban.

Oldalak