Back to top

Elkészült az új, recirkulációs rendszerű halkeltető és halnevelő rendszerünk

MAHOP-2.1.1-2016-2017-00002 pályázatunk fontos mérföldkövéhez érkezett.

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ gödöllői Haszonállat-génmegőrzési Intézetében a MAHOP-2.1.1-2016-2017-00002 azonosítószámú, "A horgászati- és halgazdálkodás szempontból jelentős halfajok tenyésztését és termelését támogató technológia-, tudástranszfer és innovációs infrastruktúra fejlesztése” című pályázat keretében megépült egy új recirkulációs rendszerű halkeltető és halnevelő rendszer, amely a napokban beüzemelésre került.

Jelenleg a tesztüzem folyik, az eddigi tapasztalatok alapján sikerült egy könnyen kezelhető, hatékony rendszert építeni. A pályázat keretében beszereztünk egy hálóketreces haltartó rendszert is, amelyben már neveljük az első compó, széles kárász, jászkeszeg és domolykó állományokat. Hamarosan érkezik a balin ivadék is. A pályázat keretén belül vizsgáljuk meg, hogyan tarthatók ezek a fajok intenzív rendszerekben (RAS, hálóketrec, tó a tóban) és milyen növekedési eredményeket várhatunk tőlük ilyen körülmények között.

Galéria

Recirkulációs rendszerű halkeltető és halnevelő rendszer

A recirkulációs rendszerű halkeltető és halnevelő rendszer felújított épülete Haltartó kádak a halnevelő rendszerben Balin ivadék A recirkulációs halnevelő rendszer haltartó kádjai Hálóketreces haltartó rendszer