Back to top

AM: elindult a magminták igénylése a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központnál

A 2021-es tavaszi vetésű génbanki magminták ajánlati listája szerdától elérhető a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ erre a célra kialakított webshop felületén, a www.mintakeres.hu oldalon - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a listán elsősorban Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek. A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.

Ismertették: az előző évekhez hasonlóan idén is egy személy egyszerre maximum 10 tételt igényelhet és tételenként maximum 1-1 magcsomagot tehet kosárba.

Elsőként tavaszi vetésű magmintákat lehet igényelni, például paradicsom, paprika és bab tájfajták magjait, a batáta és csicsóka tételek március-április hónapban lesznek igényelhetők.

A génbanki minták igénylésének menetéről, az adminisztrációs díj megfizetéséről részletes tájékoztató a https://www.mintakeres.hu/igenyles-menete/ oldalon érhető el - írta az AM.

Forrás: webradio.hu/MTI
2021.02.03.