Back to top

Őshonos Udvar a debreceni Farmer Expon

Idén augusztus 17-20. között került megrendezésre, immár 23. alkalommal a debreceni Farmer Expo. A rendezvényen tapasztalt nagymértékű érdeklődés egyértelműen igazolja, hogy a magyar agráriumban folyamatosan nő az igény a szakmai tudásra.

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Farmer Expo megnyitóján kiemelte, hogy egyre nagyobb a jelentősége az állattenyésztésnek a mezőgazdaságban, ezért indokolt több pénzt juttatni a szektornak. A termelés szerkezeti megoszlásában a termelés 29 százalékát kitevő gabonatermesztés után a második helyen 23 százalékkal az állattenyésztés áll, ami világosan mutatja az állattenyésztés súlyát a mezőgazdaságon belül. Ezzel indokolta az államtitkár azt is, hogy a jövőben az állattenyésztési szektorba irányítják a területalapú támogatásokként ki nem fizetett forrásokat. Nagy István arról is szólt, hogy a gazdasági növekedésben meghatározó a mezőgazdaság szerepe: az ágazat teljes termelése 12,4 százalékkal, bruttó hozzáadott értéke pedig 22 százalékkal bővült tavaly.

A kiállításon több mint 300 cég mutatta be termékeit. A Haszonállat-génmegőrzési Központ és a Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete (MGE) által kialakított őshonos udvar az egyik legnagyobb sikerű kiállítói tere volt a rendezvénynek. A kiállítás szakmai zsűrije több tenyésztői díjjal jutalmazta a HáGK- ban folyó szakmai munkát és az őshonos haszonállatok génmegőrzésében és génmentésében végzett tevékenységét.

Frmer expo díjak

Galéria

Őshonos Udvar a debreceni Farmer Expon