Back to top

Őshonos udvar az OMÉK-on

A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Őshonos udvarában az idei évben sokszínű paletta várta a látogatókat. Az élőállat-bemutatók népszerűsége továbbra is töretlen volt.

A látogatók a látványkaptárban kiállított pannon méhektől kezdve a különböző hazai galamb-, baromfi- és kutyafajtákat is testközelből csodálhatták meg. Valamennyi őshonos juh-, kecske-, és szarvasmarhafajta, magyar parlagi szamár és magyar óriásnyúl, az őshonos lófajták és a több színváltozatban bemutatott mangalica sertések tették teljessé a képet.

  

Az Őshonos udvar idei szervezésében a partnerségre helyeztük a hangsúlyt. A tenyésztőszervezetekkel közösen kialakított kiállítótér és a bemutatott állatok minősége szakmai szempontból is magasra tette a mércét – bár a kivitelezés idén is rohamtempóban zajlott. Igyekeztünk a nagyközönség számára foglalkoztató sátrakkal és kézműves bemutatókkal változatossá tenni a kínálatunkat. Az „Érezd a vidéket” sátor – íz-, illat-, tapintás- és látványélményein keresztül – „kézzelfoghatóvá” tette a természet és a vidék élményét, emellett arcfestéssel, kosárfonással, gyöngyfűzéssel és nyúlsimogatóval marasztaltuk vendégeinket az Őshonos udvarban.

  

Erre az alkalomra jelentettük meg – szintén a tenyésztőszervezetekkel összefogva – a hagyományos magyar állatfajtáinkat bemutató plakátunkat, mely meglehetős népszerűségnek örvendett.

Megítélésünk szerint összességében egy jól szervezett, teljességet és szakmai harmóniát mutató és esztétikus kiállítást szervezhettünk, melynek – a látogatók igényeinek kielégítése mellett – talán a legnagyobb eredménye a szakmai kapcsolatok ápolása volt. Köszönet érte minden együttműködő partnerünknek, valamennyi szervezőnek és azoknak a munkatársainknak, akik a tervezésben, az építésben és a rendezvény lebonyolításában erőn felül teljesítettek.